Cykelvasan 2014

Som vanligt en mycket värdig avslutning på sommaren och en störtskön helg. Walle avböjde tidigt (tråkigt) så utvalda frivilla detta år var Mats, Per, Johan, Lelle och Peter. Välbekanta namn här på bloggen.
Trots svårigheter med bilkoordineringen innan var tajmingen helt perfekt när vi väl anlände till Lindvallen och Experium. Mindre än fem minuter och vi kom från tre olika håll. Fredagskvällen är verkligen präglad av koncentration, men vi klämde in en nyhet. Ut åkte köttfärssåsen och in med carbonara istället (eller iallafall något som med god vilja kunde liknas vid sådan :-|).

Lördagmorgon. Starten är tidigare lagd med en timme, så uppstigning vid 6.30. Per kokar gröt. Helgens viktigaste måltid får inte ödeläggas eller överlåtas till några fummelhänder. Det regnar ute :-( och är sju grader varmt. Långärmat  på de flesta. Backen ner till Sälen by är som vanligt lång och kall, men trampet fram till Bergafältet på 5km är en utmärkt för att komma igång.  Peter och Lennart i samma startgrupp, vi lämnar Mats 4 startgrupper bakom oss. Taktiken är klar. Lugnt i början, men inte söla sen. Håller perfekt fram till Mångsbodarna, men det blir sen trögt fram till Evertsberg. Det känns som underlaget sög mer i år än i fjol. Vi lyckas hålla ihop hyggligt men kommer ifrån varandra vid Evertsberg. Strax innan Oxberg är Lennart ifatt Peter. Peter släpper dock i backen upp mot  kontrollen och därifrån är det soloåkning som gäller. Passerar Oxberg fem minuter efter uppgjort körschema och sluttiden pekar på 4.05. Förra årets avslutning var fantastisk start men lyckas ändå straffa den med 3 minuter sista 30km. 4.00.57 i mål. Att det inte blev under 4 beror på för svag körning mellan Mångsbodarna och Evertsberg (och den långsamma vattentanten i Oxberg).

Skön är stunden i hörnet på fotbollsplanen. Dock kommer Peter bort men återfanns lagom till ölen på O’Learys i Lindvallen. Mats bjöd (som vanligt) på en förstklassig middag. Få är de kvällar som man förtjänat lika mycket som denna.

Statistiken har förstås uppdaterats och hämtas här.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *