Långväga deltagare på SM

Trannel redaktionen har fört en slumrande tillvaro sen Masters EM i London i maj förra året, men har nu tillsammans med vårsolen vaknat till lagom till Masters SM i Eskilstuna. Efter en genomläsning av startlistan kan det konstateras att en av Täby Sims riktiga trotjänare och långväga deltagare finns med i år. Vi säger:

– Hallå Harald Krüger. Var befinner du dig och hur är formen?
Hej hej! Sitter på mitt kontor strax utanför Capetown och fixar med det sista inför min resa till Sverige ikväll (måndag). Formen är väl på väg hoppas jag. Hade hoppats att simma lite fortare på vårt långbanemästerskap i förra veckan, men jag är nog inte färdigtoppad! Ett personbästa blev det på 50m bröstsim där jag hade 33.03 vilket jag får vara nöjd med.

– Det var längesen vi såg dig på ett kortbane SM. Vad fick dig att komma i år?
Ja, faktiskt 7 år sedan i Växjö och då blev vi bästa klubb! Det passade min reseplanering väl och då vårt Sydafrikanska mästerskap i år gick veckan före passade det ju också bra.

– Eskilstuna är platsen för årets tävlingar. Har du någon (simmar-) relation till den staden?
Simmade några tävlingar där som ung i en plåtbassäng. Minns särskilt någon deltävling i “Simallsvenskan” där vi i Finspång simmade i division ett och jag fick simma 800 fr och 400 fr.

– Täby Sim kommer med en rekordstor trupp i år. Hur ser du på det? Är det någon du saknar, vi hittar t ex inte din gamla vapendragare Jari Dahl i rullorna?
Ja, saknar Jari tyvärr, men han förbereder sig för stora saker tror jag såsom swimrun. När man inte varit med på SM på länge så ser man ju fram mot att träffa de som är där och tänker inte så mycket på vilka som inte är där. Kul med stor trupp. Viktigt med topp och bredd. Kanske vi kan slå oss in på topp tre i poängställningen i år?

– Du gör entré redan i gren nummer 2, 200m medley på fredagen. Högst oväntat. Hur kommer det sig att du satsar på denna långdistans?
200 medley är hårt arbete, men jag simmar för klubbpoängen då jag hoppas kunna placera mig topp tre iallafall på denna mördardistans. Dessutom tycker jag att det är rätt så skönt att få prova på tävlingsbassängen redan på fredagen så att man vet hur det känns på lördagen då man oftast simmar flera lopp.

– Den senaste tiden har du vart den stora snackisen i bastun då du på facebook annonserade att detta skulle vara din sista tävling för Täby Sim. Då fakta saknats har spekulationerna och fantasin fått fritt spelrum. Är det ändå inte en utopi att speakern i framtiden skulle ropa ut:
– ”Å på bana tre var vi Harald Kruger, Neptun” (eller någon annan valfri landsortsförening). Ska vi vara ärliga; vi har inte tagit detta utspel på allvar.
Haha, har Neptun någon Mastersverksamhet? Alltså ibland skriver man dumma saker i ren besvikelse och det är så klart inte så smart. Jag har flera relationer till Täby Sim och min som masters är enbart förknippad med glädje och ger massa positiv energi. Det finns dock andra saker som gjorde mig mycket besviken och ledsen i mina andra relationer till Täby sim. För mig är det viktigt att simning är roligt och ger positiv energi. Blir det då något som stör detta så kanske man måste byta miljö. Jag trivs bra med alla simmare i Täby Sim så jag hoppas jag slipper att byta.

– Till slut önskar vi lycka till i Eskilstuna. Några sista ord på vägen till Täby Sim truppen.
Nu kör vi och har så roligt som möjligt! Se till att vila mer än vad ni tror att ni behöver så ses vi på bassängkanten på fredag.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *