Cykelvasan 2017

Så har äntligen årets MTB gnetande nått sin slutstation i Cykelvasan. För åttonde gången (nåja nio för Mats) stod vi på Berga fältet, huttrande i augustimorgonen med regnet hängande över oss. Årets förberedelser präglades av samlat lugn, rutin och svaga träningsinsatser.

Iväg kom vi i samlad trupp. Efter inledande 100 meter såg vi inget mer av Johan som försvann uppför backen till Smågan för att återfinnas i Mora. Mats, Per och Lennart höll jämna steg till Risberg. Därefter blev det oordning i leden. Per och Lennart återfann varandra strax efter Evertsberg då Lennart slöcykla efter att stoppat i sig den obligatoriska alvedonen. Per ligger sen förre i spåret till den sista långa (sura) backen upp mot Oxberg då Lennart segar sig förbi. Per påpekar dock att han vann spurtpriset i Oxberg efter att gjort en fräck ytterkurva precis innan mellan tiden.

I mål var Johan först på 3.51, Lennart 3.58, Per missar fyra timmar med 19 sekunder och Mats rullar in på 4.19. Som grupp hamnar snittet på 4.05. Lagrekord!

Men tillagningen av lördagsmiddagen tål att förevigas.

Tack vare happyride.se finns det några actionbilder från spåret denna gång.
cykelvasa 2017 Lennart cykelvasa 2017 Mats Per cykelvasa 2017 johan

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *