Väsjö – Rösjön

Längd: 18km
Detta är en bra runda, en sån man hinner och orkar med en vardagkväll.  Cykelvänlig, men ändå varierande och inte utan tekniska partier.

Beskrivning
Start vid ICA Dragonen, cykla genom småhusområdet och ner till ridstigen mellan Hagby och Vallatorp, närmaste vägen är att åka Klövervallsvägen till den tar slut, höger mot Vallatorps ridhus och sen kommer ridstigen på vänster sida. Följ stigen tills du kommer till det riktiga 4km ridspåret som utgår från Hagby, ta vänster (medsols på slingan) och till Roslagsleden, orangemarkerad, sväng vänster i slutet av den långa nedförsbacken slut – in i skogen! (1)
Följ Roslagsleden till Fjäturens södra vik (2) och följ sjön. Bitvis teknisk cykling. Fostrande. När man når grusvägen, håll vänster, sen höger och vänster för att ta sig till Väsjöbackens motionsspår. Ta höger i motionsspåret (motsols) runt Väsjöbacken, följ motionspåret och tag vänster på vägen mot toppen (passera en bom).
Efter toppturen och en välförtjänt nedförsbacke är det bara att följa motionsspåren mot Rösjön camping. När campingen är passerad håll diagonalt över parkeringen och följ vägen/stigen runt sjön. Vid badplatsen håll höger och få ett riktigt motlut. Efter badplats nummer två finns det en mängd småstigar som man kan ta för att ta sig bort mot elljusåret vid Mörtsjön. Området är inte speciellt stort och det är svårt att komma vilse. Turen avslutas med några kilometer på asfalt efter Täbyvägen för att ta sig tillbaka ICA Dragonen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *