La Morra är en liten by i Piemonte, sydost om Turin. Vi stannar här en natt av en anledning; det är nära till Barolo. Barolo känt för sina tjuriga viner på Nebbiolodruvan.

Vi har bokat ett litet hotell ”Uve Rooms & Wine Bar”. Kan konstatera; ibland har man tur och allt blir rätt. Stället är nytt och fräscht, samtidigt har man bevarat det gamla vilket gör att det känns genuint. Vi får ett rum i direkt anslutning till innergården vilken också fungerar som matsal. Restaurangen är välbesökt (måndagskväll) men som hotellgäst är det inga problem att få ett bord. Servicen är personlig, alla som jobbar är uppmärksamma och det är genuint trevligt. Till middag blev det hemgjord pasta, mycket smör och en ordentlig hög tryffel.

Middag på Uve

Tisdagen börjar med en byvandring i La Morra och sen ett liknande strövtåg i ”världskändisen ” till grannby Barolo. På den fem kilometer färden däremellan hann vi stanna och ”palla” vindruvor. Nebbiolo. Liten blå druva, tjockt skal och stora kärnor. Smaken var var bra.

En reflektion! Vad bero det på att den ena byn blir världskänd och inte den andra? Jag menar skillnaden mellan Barolo och La Morra var hårfin.