Premiären av Trannel Trophy blev en formidabel succé!
Oktoberlördag med strålande sol och 12 grader varm. Sex stycken kom till start, fem föranmälda Per Lengqvist, Mats Kallur, Magnus Wall, Peter Alamma och David Backman och precis innan start dök även Erik Backman upp. Något försenade blev det tävlingsgenomgång och lottning av startordning, som ändå fick ändras på grund av att Erik fick punktering precis innan start, kom så tävlingen igång med startlista:
1. Magnus Wall (tjuvtränad?)
2. Per Lengqvist (favorit)
3. Peter Alamma (Gotlands bidrag)
4. Mats Kallur (otränad och förkyld)
5. David Backman (utmanare)
6. Erik Backman (nu med en frisk slang under däcket)

David på startrampen

Magnus rullar iväg som första man klockan 14.45. Framför de tävlande ligger nu 18,5 kilometer cykling. Tre kontroller ska passeras och till sin hjälp har var och en fått en karta som hyggligt stämmer överens med verkligheten. Dock saknas visa saker, till exempel en motorväg och ett flertal stigar. Kartan finns att tillgå här: karta Trannel Trophy 2012. Terrängen är varierande, bitvis lerig ska det visa sig, men inget som hindrar någon av utövarna. Förmodad sluttid ligger runt en timme och tio minuter.

Mats mellan kontroll 1 och 2. Ren och snygg!

Vid start och mål på Ponnygränd blir det nu en otålig väntan. Första man att korsa målsnöret blir Per på 1:08:01. Något skevt vägval efter kontroll 1 och bitvis cykling utanför kartan kan inte stoppa en favorit. Därefter blir det en dryg halvtimmes väntan på Mats som går i mål som god tvåa. Efter det blir det än mer väntan, så lång att sekretariatet flyttar inomhus då solen kryper ner bakom trädtopparna. Efter knappt två och en halv timme är alla i mål vilket kändes oerhört bra (för tävlingsledningen). Leriga men lyckliga. Nu väntar dusch av cyklar och sen tvagning, bastubad och en välförtjänt öl för alla.

Kvällen avslutas med en uppsluppen middag med en toast med svampröra, västerbottenost fylld röding, prisutdelning och kaffe med avec. Kvällen rundas av vid 22 tiden.

En mycket trevlig och minnesvärd eftermiddag och kväll med som förhoppningsvis ska kunna upprepas kommande höstar.

God stämning efter middagen

Resultatlista
Per Lengqvist 1:08:01
Mats Kallur 1:41:50
Erik Backman 2:08:12
David Backman 2:10:12
Peter Alamma 2:19:26
Magnus Wall 2:23:26

Den officiella bansträckningen för Trannel Trophy 2012 finns tillgänglig under Rundorna eller direktlänk här.