Knivsta Triathlon

De är kul att tävla – på riktigt. Knivsta triathlon var en alldeles utmärkt triathlontävling att börja med och det kan bli en fortsättning. Fast då ska jag skaffa mig en racer, en mountainbike är inget vidare på asfalt, dessutom är det 20 grader i vattnet och man ska simma 300m behöver man ingen våtdräkt. Tar bara tid att få av sig. Men man ser coolare ut!

Nöjda efteråt

Är skyldig Lottis ett tack för att du såg till att jag anmälde mig.

Simning klar

Tävlingen då?
Träffa Lottis med familj på start cirka en och halv timme innan. Skön avslappnad stämning utan trängsel. Små förberedelser, och lite uppvärmning. Har fortfarande en del ryggont och stela sätesmuskler.
Fulll trängsel och boxning på simningens första ben (av tre), satsar ordentligt från början, ser ingen anledning till att hålla igen här (varför skulle JAG det?). Kvinnan som simmar till höger om mig får in ett par ordentliga kroppsslag, men hon viker ner sig efter att ha träffats av en rejäl högersving. Simningen klar på cirka 5.20 och jag kommer ur vattnet på en total sjätte plats (som förväntat!) men orutinen i växlingen blir påtaglig och tappar säkert 8-10 placeringar bara här. Växlingen tar drygt två minuter.

Stressat skobyte

Cyklingen blir förstås en plåga. Blir omåkt hela tiden och det är tydligt att medtävlande tycker man har helt fel cykel – knäppskalle. Pulsen går inte heller ner, ligger konstant på  90-95% av maxpuls men lyckas iallafall ta det lite lugnare sista kilometern så benen kan fungera hyggligt till löpning. 16km på 33 minuter är riktigt bra med mina mått mätt.

Löpningen är till att börja med ett skämt. Benen är som pinnar och det går bara inte att löpa ordentligt. Lyckas sansa mig, få ner pulsen något och efter en kilometer fungerar det hyggligt normalt. Plockar några placeringar och kommer i mål på en en tid precis över timmen.

En bra lördageftermiddag och kul tävling. Är du nyfiken ta en titt på www.knivstatriathlon.se, det svåraste är att bestämma och anmäla sig. Sen är det bara att träna.

Största fanset och bästa belöningen

Jag lägger förmodligen ner tävlingssäsongen nu och ska försöka bli bra i ryggen som krånglat hela sommaren. Det blir cirkelträning i källaren, simning, något teknikpass på cykeln och lite löpning förstås. Funderar dessutom på att anordna en Trannel Trophy om intresse finns. Kolla in bloggen vad som händer framöver.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *