CykelVasan

Äntligen dags för säsongens stora mål. Fyra starka män, Per, Johan Mats och Lelle, plus en bonusgubbe Jonas Samuelsson packade in sig i Pers ford och gavs sig i väg från Stockholm vid fredag lunch med destination Sälen.
God stämning i bilen, mycket cykelprat (man mörkar formen så gott man kan) och milen flyter snabbt förbi. Sista timmen avslutas i sällskap med radiosporten och Sveriges handbollssemifinal i OS. Nummerlappsuthämtning i Lindvallen – härlig stämning och mycket folk. Per ordnar med stugnyckel och sen är det inkvartering och middag som gäller.
Laddad och koncentrerad stämning vid middag. Johan lättar upp det hela lite med att tjuvstarta på Kicki festisen. Bara ett lite glas till var och en, bra för nerverna. Efter middagen förberedelser, cykeln är prio ett sen packning. Tyst i stugan strax efter tio.

Per är som vanligt först upp och gröten står på bordet innan vi övriga fått på oss tofflorna. Inget flams nu, alla koncentrerade, inget får glömmas. Vid 8 rullar Mats, Per och Johan iväg. Lelle kvar i stugan ytterligare en halvtimme då han startar senare.

Berga startfält. Känslorna är delade. Så mycket folk som sammanbitet är på väg till sina startfållor, förväntan och nervositet – varför gör man detta? Sista kollen att allt är i ordning. Till sist går starten. Håller stenhårt i den uppgjorda planen, aldrig över 150 i puls i den första backen som når högsta punkt efter 7 km. Då är jag näst sist i startgruppen, på bakhjulet ligger en gubbe från Värmland… En bra öppning. Får efter några kilometer perfekt draghjälp. Ligger som tredje gubbe i en grupp om fyra. Han som drar förivrar sig inte, håller ett perfekt jämnt tempo fram till Mångsbodarna och sen är det bara hänga sig fast i styret i backarna ner till Tennäng vid cirka 30km. Avsnittet härifrån till Oxberg (66km) är CykelVasans mest krävande del och det gäller att inte gå på för hårt för att må bra sista tre milen. Planen att njuta fram till Evertsberg och ta det lugnt till Oxberg håller. Känner mig stark i backen upp mot Oxberg och klättrar lugnt förbi  slitna medtävlande.
[Ni skulle sett minen på gubben som hoppa av cykeln och började gå samtidigt som jag cyklade förbi, rasslade med växeln och ropade ”Nu växlar jag upp!”, eh eh eh :-) ].
Kan gå på riktigt bra från Oxberg till målen i Mora och krossar (nåja) det uppsatta målet att gå under 4,5 timme med drygt 3 minuter.

Riktigt nöjda och trötta gubbar återvände till Sälen för en smaskig grillmiddag och summering. Lelle vann tidstipset på 33 minuter.

Statistik
Resultaten från årets (och tidigare år) finns sammanställt här: Vasa statistik
Några kommentarer till detta. Alla har gått på linjen att ta det lugnt i början. Placeringsmässigt åker Per och Johan riktigt jämnt, Mats är lite upp och ner och Lelle klättrar i fältet hela tiden vilket tyder på något för långsam öppning. Mats tappar i tid och fart mot slutet. Lelle har på sträckan Hökberg – Eldris hållt jämn fart med Per. Johans avslutning från Eldris till Mora är riktigt snabb.

Årets CykelVasa läggs till handlingarna. Detta är en riktig höjdarhelg och fin avslutning på sommaren. Jag hoppas verkligen vi kommer tillbaka nästa år.

P.s Några bilder från själva loppet finns inte, då är vi för upptagna av att åka cykel. D.s

Det här inlägget postades i Trannel Tours, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *