Varför är det så här?

Lördagmorgon

Fredagkväll: Kollar in väderprognosen inför säsongens först SVTT.
– Snö, minusgrader och blåst.
Var inte vintern över?  Det var ju så bra för en vecka sedan. Skjuter fram SVTT:en till söndagmorgon istället.

Söndag morgon. Termometern visar -3 och solen skiner. Mats är på plats några minuter efter 8 och vi rullar iväg. Kör en 25km slinga.  Visinge gård, ett par kilometer på Enstas 10km runda, korsar Löttingevägen och in på Skavlötens 10km runda. Hårda frusna stiga, en del snö kvar i norrslutningarna där solen inte kommit åt. Kort rast och vila vid Skavlötens motionsgård. Vicka på frusna tår och röra på fingrarna. Tempot har varit måttligt, allt efter förmåga då vinterns motionsträning har lyst med sin frånvaro. Fortsätter på 10km rundan tills det är dags att växla över till Ensta rundan igen efter sådär 4km. Viker av från Enstas 10 kilometers spår efter undergången vid Bergtorpsvägen. Känsla att de sista kilometerna från  Lilljön till hit är riktigt dryga, fast de är bra cykling.
Två kilometer på asfalt tar oss hem. Konstaterar att cykeln i stort sett är helt ren, allt tack det frusna underlaget – inget ont som inte har något gott med sig. Riktigt skönt att komma in. Står i duschen och känner att det sticker ordentligt i tårna.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *